Mind a(z) 6 találat megjelenítve

Fűtőpanel, válasszon egy kategóriát az alábbiakból:

Akció!
56 200 Ft76 500 Ft (27% áfával)
71 000 Ft84 000 Ft (27% áfával)
Akció!
5 900 Ft (27% áfával)
Akció!
9 000 Ft (27% áfával)
Akció!
53 500 Ft80 000 Ft (27% áfával)
66 000 Ft94 500 Ft (27% áfával)

Hét dolog, amit kerülni kell elektromos fűtőtest vásárlásakor és használatakor

Ha nem megfelelő modellt választ, vagy nem megfelelően használja a hordozható fűtőtestet, az pénztárcáját és biztonságát egyaránt veszélyeztetheti, és károsíthatja a környezetet. Így kerülheti el a gyakori hibákat.

A megugró energiaszámlák és a megélhetési költségek válsága közepette sokan a központi fűtés alternatívájaként a hordozható elektromos fűtőtestek felé fordulnak.

Míg a normál, konnektorba dugható fűtőberendezések (egyszerű hősugárzó) koncentráltabb fűtést biztosítanak az egyágyas szobákban, még mindig sok áramot fogyasztanak (becslésünk szerint átlagosan körülbelül 1 kWh-t tesznek ki ahhoz, hogy a szobát hidegből melegebbé tegye). Annak elkerülése érdekében, hogy a kelleténél több áramot használjon fel, és ne csípje meg a spirálisan emelkedő energiaköltségeket, takarékosan és megfontoltan kell használnia az elektromos fűtőtestet.

1. Ne: helyezzen más tárgyakat a fűtőtest közelébe vagy rá – ide tartozik Ön is

A hordozható fűtőtestek erős hőtermelők lehetnek, ezért ne helyezze őket túl közel bútorokhoz, bútorokhoz vagy egyéb tárgyakhoz, különösen nem gyúlékony tárgyakhoz. És soha ne terítse a ruhaneműt elektromos fűtőberendezésre, hogy szárítsa; a következmények katasztrofálisak lehetnek.

Abszolút létfontosságú, hogy a fűtőtesteket távol tartsák a függönyöktől, bútoroktól, papírmunkától, és soha ne használják ruhák szárítására. Mindig üljön legalább egy méterre a fűtőtesttől, különösen azok, akik otthoni munka közben használják, mert meggyulladhat a ruhája vagy a széke. Helyezze el a fűtőket olyan helyre, ahol nem dőlnek fel, és távolítsa el őket a háziállatoktól.

fűtőpanel

2. Ne: Tegyük fel, hogy a prémium ár jobb teljesítményt jelent – ​​tesztünk ennek ellenkezőjét bizonyítja

fűtőpanel

20 000 forinttól jóval több mint 300 000 forintig bármit elkölthet egy fűtőtestre. A legolcsóbb fűtőtestek általában kis ventilátoros fűtőtestek, amelyek nem oszcillálnak; általában legalább 60 000 Ft-ot kell fizetnie egy konvektoros vagy radiátoros modellért, vagy egy oszcilláló ventilátoros fűtésért. A legdrágább modellek extra "csengőkkel és sípokkal", például légtisztító funkcióval rendelkeznek.

Fontos azonban, hogy a magasabb ár nem garantálja a jobb teljesítményt. Vizsgálataink során olyan olcsó fűtőtesteket találtunk, amelyek hatékonyan gondoskodnak a kényelemről, miközben minimálisra csökkentik az üzemeltetési költségeket, míg a legdrágábbak közül néhány csalódást okozott nekünk a teszt során, gyakran a rossz termosztátok miatt.

Biztosra szeretne menni?

Látogasson el a 2022-es legjobb elektromos fűtőpanelek listájára

3. Ne: Hagyja felügyelet nélkül a fűtőkészüléket

Ha felügyelet nélkül hagyja a fűtőtestet egy szobában, növeli annak esélyét, hogy egy probléma bekövetkezik, amikor már késő azt megakadályozni. Kisgyerekekkel vagy háziállatokkal rendelkező háztartásokban növeli annak a veszélyét is, hogy a fűtőtest felboruljon, vagy hogy egy gyermek meggondolatlanul ráterítsen valami gyúlékony anyagot. Ha hosszabb időre elhagyja a szobát, kapcsolja ki.

4. Ne: Vásároljon használt fűtőtestet ellenőrzés nélkül – ez biztonsági kockázatot jelenthet

Ha a költségeket a lehető legalacsonyabb szinten szeretné tartani, csábító lehet, hogy hordozható fűtőtestet keressen a használt piacon. Csakúgy, mint új modell vásárlásakor, először tekintse át véleményünket. Az elektromos fűtőberendezés költségeinek nagy része az üzemeltetési költségekből adódik, nem pedig az előzetes költségekből, így egy piszok olcsó modell vásárlása, amely költséges, hamis gazdaságosságnak bizonyulhat.

És ami fontos, ha használtan vásárol, nem ismeri a fűtőkészülék történetét. Tehát, ha egy használt fűtőtestet keres, van néhány extra dolog, amit érdemes ellenőrizni:

  • Visszahívták a modellt? A múltban már láttunk fűtőtesteket visszahívni, mert tűzveszélyesek, ideértve a GoodHome Colenso termékcsalád több ventilátorát is.
  • A fűtőberendezésen vannak sérülés nyomai? Minden olyan fűtőberendezést, amelyen kopás és elhasználódás jelei vannak, szakképzett villanyszerelőnek kell ellenőriznie, és szükség esetén meg kell javítania. Laza vezetékek, nincsenek a helyükön biztonsági védőburkolatok, vagy stabilitási problémák mind figyelmeztető jelek.

Még új vásárláskor is ügyeljen arra, hogy jó hírű eladótól vásároljon, hogy csökkentse a hamis és potenciálisan nem biztonságos fűtőberendezés vásárlásának kockázatát.

Általában mindig érdemes újonnan és elismert márkától származó fűtőtestet vásárolni, mert ennek megkerülésével minimális a költségmegtakarítás.

Szakképzett villanyszerelőre van szüksége?

Keressen bennünket és küldünk szakembert az Ön közeléből!

5. Ne: Vidd ki a beltéri fűtőtestet

A napok végre egyre könnyedebbek és hosszabbak, de még mindig van egy határozott rés a levegőben. Ha arra vágyik, hogy megpróbáljon felmelegíteni egy hűvös kerti összejövetelt egy elektromos fűtőberendezéssel, álljon ellen ennek a kísértésnek.

Nemcsak veszélyes lehet a beltéri elektromos berendezéseket kitenni az elemek hatásának, hanem az is, ahogyan a beltéri elektromos fűtőberendezések felmelegítik a levegőt (konvekcióval), azt jelenti, hogy szörnyű munkát fognak végezni, hogy melegen tartsák a szabadban – és ezzel energiát pazarolnak.

6. Ne: Működtesse a fűtést a szükségesnél tovább

Ez nem rakétatudomány; minél magasabb fokozaton üzemelteti a fűtőberendezést, annál nagyobb az energiafelhasználás, és elkerülhetetlenül annál nagyobb hatással lesz az energiaszámlájára. Ha a fűtőkészüléket a szükségesnél hosszabb ideig a maximális beállításon (általában 2 kW-on, de néha akár 3 kW-on is) üzemelteti, a számlák kontrollálhatatlanná válhatnak.

7. Ne: Vásároljon zajos fűtőtestet

Az egyik leggyakoribb irritáció, amiről a hordozható fűtőtestekkel kapcsolatban hallunk, az, hogy egyesek túlságosan zajosak.

A konvektoros és radiátoros fűtőtestek viszont általában csendesek. A legrosszabb esetben halk zörejt produkálhatnak, és néha kattanó zajt is hallhat (az anyagok hőátadás miatti kitágulásának és összehúzódásának módja miatt).

Ha fejhallgató nélkül szeretne televíziót nézni, beszélgetni a konyhában vagy csak koncentrálni, ne vásároljon zajos hőlégfúvót – hogy ne vásároljon olyasmit, ami úgy hangzik, mint egy felszálló repülőgép.