Mind a(z) 2 találat megjelenítve

Törölközőszárító radiátor, válasszon egy kategóriát az alábbiakból:

Akció!
80 200 Ft (27% áfával)
+
Elfogyott
90 000 Ft105 000 Ft (27% áfával)

Az elektromos törölközőtartó fel tudja melegíteni a fürdőszobámat?

A „ fűtött törölközőtartók ” elnevezés meglehetősen kétértelmű. Már csak a névből ítélve azt gondolná, hogy az egyetlen feladatuk, hogy szeretett törölközőit melegen és kényelmesen tartsák. Azonban több mint kiegészítő, valójában fürdőszobai fűtőtestek, amelyek az egész helyiséget képesek felfűteni. Szóval mi a helyzet? A törölközőtartók melegítik a törölközőket, szobákat, vagy ez a típustól függ?

Az ördög a részletekben rejlik. Bár tagadhatatlan, hogy a fűtött törölközőtartók elsődleges feladata a törölközők melegen tartása, annak eldöntése, hogy alkalmasabbak-e hőforrásként használni az egész fürdőszobában, meg kell vizsgálnia a fűtési technológiát használják.

Befolyásolja-e a törölközőradiátor felülete a hőleadást?

Ez radiátor függő! A bemeneti energia végül hőként szabadul fel, ha elektromos rendszerről van szó. Mégis, ha vízrendszerről van szó, a hőellenállás növekedése azt eredményezi, hogy melegebb víz kerül vissza a kazánba, és kevesebb hő jut el a helyiségbe.

A konvekció jelentős szerepet játszik a "radiátorok" működésében. A hő nagy részét egyetlen levél adja át. Ez a levél elülső és hátsó részén keresztül történik. Másrészt a többlevelű egységnek még mindig csak két nyitott felülete van. De sok belső felület, és ennek eredményeként több hő kerül át a tetején, ahogy a levelek száma nő. A függőleges huzat és a belső turbulencia hozzájárul az átvitel hatékonyságának további javulásához.

A radiátorokon lévő törölközők befolyásolják a hőteljesítményt?

Valószínűleg nagyjából ugyanannyi hő bocsát ki mindkét esetben. Ennek azonban más formája van.

A levegő meleg és száraz egy forgatókönyv szerint, nedves törülközőkkel a radiátor szélére hajtva. A másik esetben a levegő meleg és párás, a radiátorra terített száraz törölköző.

Melyik a jobb? Attól függ, hogy a meleg szobát vagy a száraz törölközőket részesíti előnyben, és fél a gombásodástól a nedves helyeken!

Hogyan dönthetem el, hogy melyik törölközőradiátor a megfelelő számomra?

A BTU érték határozza meg, hogy mennyire lesz hatékony a fűtési teljesítmény. Minél nagyobb az érték, annál jobb. A törülközőradiátor megfelelő méretének hatékony kiválasztásához elengedhetetlen olyan elemek figyelembe vétele, mint a szerkezetben már meglévő szigetelési szint, a dupla táblás ablakok megléte a helyiségben, és még a törölközőradiátor felépítéséhez használt anyag is. .

A feladat elvégzéséhez egy olyan radiátorra lesz szüksége, amelynek BTU kimenete legalább 4666. Kiváló választás lenne egy olyan elem, mint a Bonaire fehér iker függőleges síkpanel radiátor, 1600 x 456.

A bemutatott számítások természetesen csak általános támpontként szolgálnak a fűtési rendszer kiválasztásánál. Tegyük fel, hogy pontos becslést szeretne a szükséges BTU-k számáról. Nyomatékosan javasoljuk, hogy hívjon szakképzett és tapasztalt vízvezeték-szerelőt. Más szempontokat is figyelembe vesznek, például a külső falak számát és az ablakok és ajtók méreteit.

A törölközőradiátorok képesek felfűteni a fürdőszobát?

A fűtött törölközőtartók teljesítményével kapcsolatban az egyik leggyakrabban feltett kérdés az, hogy fűtik-e a fürdőszobát vagy sem. Röviden a válasz "igen!" A hűvös téli napokon a fűtött törölközőradiátorok kiválóan alkalmasak arra, hogy a fürdőszobát meleg és hangulatos terekké varázsolják.

Fűtött törölközőtartó vagy radiátor

Mielőtt feltennénk gondolkodási sapkáinkat, hogy választ találjunk, érdemes először megnézni, hogy pontosan mi a különbség a fűtött törölközőtartó és a radiátor között.

Amint azt egy közelmúltban megjelent cikkünkben kiemeltük, hogy a fűtött törölközőtartók ugyanolyan hatékonyak, mint a radiátorok , bár különböző készülékeknek tekinthetők, a fűtött törölközőtartók és a radiátorok nagyon szorosan összefüggenek. Bár különböző típusokat vásárolhat, különböző fűtési módokkal, a legtöbb elektromos. Amikor bekapcsolja őket, egy fűtőelem a belsejében felmelegíti a levegőt (vagy bizonyos esetekben a folyadékot), a készülék pedig felmelegszik, és ezt a hőt átadja a helyiségnek és/vagy a törölközőknek.

Az eredmény? Meleg szoba vagy gyönyörűen száraz és meleg törölközők, amikor legközelebb fürödni vagy zuhanyozni fog. Fényűző!

Természetesen vannak lényeges különbségek. A legfigyelemreméltóbb az, hogy a radiátor általában a helyiség fűtésére szolgál, míg a fűtött törölközőtartó a törölközők szárítására és melegítésére szolgál.

Felmerülhet a kérdés, hogy két alapvetően ugyanúgy működő készülék miért csinál két különböző dolgot?

A kulcs a felület. A legtöbb radiátor nagy felülettel rendelkezik, így ha összehasonlítunk egy szabványos létra típusú fűtött törölközőtartót és egy azonos méretű és azonos elektromos teljesítményű radiátort, akkor a radiátor több hőt fog kibocsátani, és ezért sokat tesz. jobb a szoba fűtése.

Tehát a radiátor jobb a szoba fűtésére?

Valószínűleg ebből azt a következtetést vonja le, hogy ha olyan készüléket keres, amely a helyiség fűtésére szolgál, akkor a radiátor a megfelelő. Nos, sajnálom, hogy kulcsot dobtam a levonási képességeidbe, de azt kell mondanunk, hogy ez attól függ.

Mint említettük, a radiátor felülete adja a fő különbséget, így ha lenne egy fűtött törölközőtartónk, aminek szintén nagy a felülete, az is jól fűtné a helyiséget.

Éppen ez a fajta kérdés késztetett bennünket az eszkimók gondolkodására, amikor kitaláltuk a Gordon fűtött törölközőtartót . Az igazság kedvéért megpróbáltunk jobb módot találni a törölközők szárítására és melegítésére, de ennek során olyan készüléket találtunk ki, amely lényegében felmelegíti a szobát és egyszerre szárítja a törölközőket.

A kulcs a Gordon függőleges sínek, vagy pontosabban uszonyok. A szabványos vízszintes fűtött törölközőtartókhoz vagy akár a legtöbb függőleges fűtött sínhez képest a Gordon felülete sokkal nagyobb.

Méltányos-e ezért azt feltételezni, hogy radiátorral száríthatja és felmelegítheti törölközőit vagy egyéb tárgyait? Sajnos, bár logikusnak tűnhet, a gyakorlatban ez nem jó ötlet, mivel a radiátorokat egyszerűen nem a tárgyak szárítására tervezték. Nemcsak tűzveszélyes lehet, de jelentősen csökkenti a radiátor teljesítményét, és potenciálisan egészségkárosító is lehet a penészképződés miatt – yuk!

Melyik a jobb - a fűtött törölközőtartó vagy a radiátor?

Összefoglalva tehát, ha szobát szeretne fűteni, a radiátor a legjobb választás. Ha száraz és meleg törölközőket szeretne a fürdőszobájában, a fűtött törölközőtartó a legjobb választás.